Alenky

Preu entrada: 9€
Formació: quintet

Charles Lutwidge Dodgson, més conegut com a Lewis Carroll (1832-1898) fou un sacerdot, matemàtic, fotògraf i escriptor anglès que va passar a la història sobretot per la seva famosa novel•la Alícia al país de les meravelles. Degut a l’èxit que va obtenir amb la publicació d’aquest llibre, en va escriure una segona part, A través del mirall.

El músic i compositor Marc Egea, inspirant-se en la lectura d’ A través del mirall, ha composat 14 peces musicals que seran interpretades en directe pel quartet ALENKY (en homenatge al cineasta txec Jan Švankmajer, que va realitzar la pel·lícula titulada Alenky basada en Alícia al país de les meravelles). La posada en escena del quartet serà un concert convencional.

En paral•lel, la dibuixant i pintora Lali Pantone ha creat un conjunt de 14 il•lustracions sobre els episodis del llibre que han inspirat les músiques.

En escena, ALENKY està integrat pels següents membres: Marc Egea, composicions i viola de roda electroacústica; Manu Sabaté, gralla i clarinet baix; Joan Antoni Pich, violoncel; Arnau Obiols, bateria. En presentacions a Catalunya, la formació s’estén a cinc membres, amb l’Oriol Sauleda, actor i rapsode, que ajudarà a explicar la història de Lewis Carroll.

No hi ha un estil musical concret que pugui definir la música interpretada per ALENKY, però sí que hi conflueixen elements de folk, jazz, rock i improvisació lliure.

http://marcusegea.blogspot.com.es/2016/10/alenky-through-looking-glass.html

Proposat per Pol_Ducable

Deixa un comentari