Pedro javier González. 12 gener 2017

L’Aitana Colina és membre de la comunitat, ens ha enviat unes linies del que per a ella va ser el primer concert de Músiques Tranquil.les. Si tu vols dir la teva, ja saps que ens agradarà sentir-ho.

En Daniel Ferrer també va venir a fer unes fotos. Precioses instantànies, gràcies! Si t’agrada la fotografia i vols venir a practicar i compartir-les, registra’t i digue’ns-ho. Les Músiques Tranquil.les les fem entre tots!

DFP_IMG_5491-web DFP_IMG_5471_web

Ja fa dies que tenia ganes d’escriure sobre el primer concert de la Temporada Músiques Tranquil.les de Mataró. Vaig tenir la sort d’e scoltar un grup que desconeixia; Pedro Javier González Trio. És la primera vegada que el públic participa en el programa del cicle i com a tret de sortida no està gens malament. (Convido a fer una escolta llarga i pausada de Pedro Javier González, en voldreu més).

DFP_IMG_5514_web DFP_IMG_5542_web DFP_IMG_5539_web DFP_IMG_5494_web

Per tal que el públic pugui expressar els seus gustos i desitjos han creat una comunitat virtual que permet als usuaris dir la seva. Tot i que també tenen en compte aquells que es resisteixen al món digital i, per aquest motiu, al concert de Pedro Javier González hi podies trobar una pissarra que interpel.lava als presents amb un parell de preguntes: “Valoracions? Quin estil t’agrada?”, una pissarreta de suro en que hi posava “Sensacions” i un cistell de vímet que demanava que diguessis la teva. Això de tenir un espai pensat per a que hi hagi “feedback” s’hauria d’aplicar a tot arreu, potser així descobriríem coses noves cada dia i hi hauria més entesos que malentesos.

DFP_IMG_5472_web Photo-13-1-17-9-20-39_web

 Aquella nit al carrer hi feia molt fred però, que no diguin que als mediterranis el fred ens espanta; a pocs minuts de començar el concert totes les cadires del Casal de l’Aliança tenien el seu propietari/a. Ho van muntar de tal manera que semblava que estiguessis al menjador de casa, enmig de cada mitja lluna de cadires hi havia una tauleta amb una espelmeta elèctrica i si eres capaç de desencantar-te de les melodies de Pedro Javier González Trio també podies fer un mos. El format concert-sopar no és inèdit, però crec que encara existeix el temor de vulnerar alguns moments “ritualitzants” dels concerts; menjar un entrepà cruixent mentre algú està tocant “La leyenda del tiempo” de Camarón? Ups! Molt arriscat. Però el so ambient també forma part dels concerts, no? Els músics ens han de poder veure i ens han de poder sentir. El concert el fem tots: els músics, el públic, els llums, els entrepans i els gots de cervesa, el ritme que porta la persona del darrera i tots els que encara han de passar a formar part de Músiques Tranquil.les. La música a Mataró la fem entre tots.

No deixis que t’ho expliquin! Cada primer dijous de mes, més que un concert.

DFP_IMG_5505_web