Pescaitos Flamenco Quartet. 4 de maig 2017

Els Pescaitos Flamenco Quartet van enamorar a la comunitat Músiques Tranquil.les. En Roc Font ens ho explica amb les seves paraules, i en Jolu Moyano des de darrera de l’objectiu captant els millors moments de la vetllada. Abans del concert vam comprovar que la cantera pianística de l’Escola Municipal de Música de Mataró puja a bon ritme, gràcies per dinamitzar el piano obert Ignasi Caballé 😉

Si t’agrada escriure o la fotografia registra’t i digue’ns-ho. Les Músiques Tranquil.les les fem entre tots!

DSC_0017             DSC_0015

Va ser una sorpresa molt agradable. Els Pescaitos Flamenco Quartet son una formació poc habitual de piano, violoncel, veu i percussió, amb un repertori bàsicament de fusió entre el flamenc i la musica clàssica (amb esquitxos de latin, jazz,…).  La intensitat i la frescor d’aquests quatre joves musics tenen tant de poder de convicció que ja de bon principi es varen posar tot el públic a la butxaca. Debussy per soleà o “La vida breve “ de Falla per bulerias, varen ser precioses, encara que la fantàstica versió de “La flor de Estambul” amb lletra de Javier Ruibal i musica d’Eric Satie va ser potser del millor de la nit.

                    2

Melodie Gimard al piano, de formació clàssica, i que va acabar ballant. Xoan Sánchez,  un percussionista que amb pocs elements ho fa caminar tot a la perfecció. Al violoncel Martin Melendez, un cubà amb aires jazzístics que no es conforma amb nomes fer de base. I en Pere Martinez, un cantaor d’una qualitat extraordinària i amb un carrera que promet ser molt brillant.

             DSC_0029

Els Pescaitos  ens varen demostrar que el seu projecte es potent, ric i ambiciós, aparentment senzill, sense complicacions però intens,  i que treu entusiasme i emocions per totes bandes. Sens dubte, una gent que haurem d’anar seguint en la seva evolució, doncs segur que son capaços de seguir sorprenent-nos.

 
DFP_IMG_5514_web12 gener 2017: Pedro Javier González Trio.
L’Aitana Colina és membre de la comunitat, ens ha enviat unes linies del que per a ella va ser el primer concert de Músiques Tranquil.les. En Daniel Ferrer també va venir a fer unes fotos.Llegir més
DFP_IMG_6685_web2 febrer 2017: Après Minuit
L’Anna Rodriguez i en Roc Font també són membres de la comunitat, llegeix que va ser a per ells el concert del mes de febrer de Músiques Tranquil.les. Atenció a les boniques fotografies d'en Daniel Ferrer. Llegir més
P1260930-001_web.jpgJudit Neddermann:
La Carmen Blanco és membre de la comunitat, i ens han deixat les seves sensacions de l'últim concert. En Daniel Ferrer i en Jolu ens ho expliquen amb les seves fotos. Llegir més
P1260930-001_web.jpg4 maig 2017: Pescaitos Flamenco Quartet
En Roc Font ens explica el que va ser per a ell el concert. En Jolu ens ho explica amb les seves fotos. Llegir més
DFP_IMG_54981 juny 2017: BGKO Barcelona Gipsy balKan Orchestra
En Roc Font i en Daniel Ferrer ens expliquen el que va ser aquella nit per a ells. Gràcies per ser altaveu de la comunitat nois! Llegir més
DFP_IMG_774621 setembre 2017: Barcelona Ethnic Band és un quintet de folk que recupera cançons tradicionals de tot el món.
Ens embarquem en un viatge trepidant per les músiques de la regió bàltica, els Balcans, Caucas Sud, Pròxim Orient, Àsia oriental, Oceania, Sudamèrica, nord d'Àfrica, oest d'Europa i Escandinàvia.
P1280843-001_low2 novembre 2017: Jaume Tugores
Mitjançant un violoncel, un saxo i una combinació de guitarres clàssiques i elèctriques, Tugores vol compartir en un concert algunes de les melodies que han fet encara més gran el cinema. Músiques que sense les imatges també formen un espectacular repertori instrumental de concert, a més de tenir el poder d'evocar les meravelloses i eternes històries per a les quals van ser creades.
P1290874-001_web14 desembre 2017: WoM
3 dones, 3 ànimes, 3 veus, 3 instruments. WoM 3 són les lletres que identifiquen un nou projecte fresc, alegre i sensual.
Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié són 3 representants de la nova i abundant generació de músics del panorama català, però a més elles són dones amb empenta, talent i una llarga i sòlida trajectòria.
P1260930-001_web.jpg11 gener 2018: Flor de Canela
A més de la influència jazzística que habita en el seu repertori, el projecte s'endinsa en sonoritats del folklore llatinoamericà i s'alimenta del vocabulari que deixen estils com pop, rumba o soul. Arranjaments de temes tradicionals i peces que cadascuna de les integrants casen amb el mestissatge que les caracteritza.
P1260930-001_web.jpg1 febrer 2018: Joan Rovira
Joan Rovira és un Festa-Autor que combina la música festiva amb la música més personal, capaç de fer ballar i emocionar durant l’hora i mitja de concert.
P1260930-001_web.jpg1 març 2018: Anita Zengeza
Anita Zengeza és una cantant i compositora de Zimbabwe que viu a Barcelona.
La seva música és una fusió de sons i colors que s'inspiren de diferents cultures y experiències personals.
P1260930-001_web.jpg5 abril 2018: Entre Orillas
Una unió entre Cuba i el flamenc. Un escenari replet de grans músics que fan evident aquest pont que uneix les dues bandes de l'atlàntic. Una proposta de qualitat, delicada, senzilla, innovadora.
P1260930-001_web.jpg3 maig 2018: Sambala
Sambala proposa un espectacle on cinc músics amb una dilatada trajectòria musical en diferents estils i generant diferents propostes creatives, s'evoquen a la música brasilera d'arrel popular reptant homenatge a aquesta cultura tan rica i influent.
P1260930-001_web.jpg6 juny 2018: Una
Instruments de corda i una veu que expliquen històries. La música és UNA i són totes les músiques. Cançons populars d’Argentina, Brasil o Veneçuela, i composicions pròpies conviuen en la diversitat de ritmes i registres sonors a través dels seus arranjaments originals.