BGKO. 1 juny 2017

El passat dijous 1 de juny vam tenir la última cita abans de l’aturada de l’estiu. Va arrencar la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Mataró, i de seguida va començar el concert de la Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Un regal de nit que el Roc Font ens ha explicat i en Daniel Ferrer ha inmortalitzat.

Si vols dir la teva, si t’agrada la fotografia i vols venir a practicar i compartir-les, registra’t i digue’ns-ho. Les Músiques Tranquil.les les fem entre tots!

  

  

Si hi havia una manera de tancar amb una fantàstica sensació aquesta primera part del Musiques Tranquil.les, la BGKO eren una opció perfecte.

Quina màgia en el so, en el moviment, en el ritme. Set mestres musics amb una forta personalitat cadascú, emprenen un viatge conjunt , sota els estels i trencant fronteres. I tu et sents transportat amb ells, captivat per melodies de sempre però que saben donar-li tota la força i el sentiment de l’actualitat.

 

Vinguts de diferents països: Grècia, Itàlia, Servia, França i Catalunya cada un d’ells es mou amb el seu instrument amb plena llibertat de creació dins d’una trama musical que enriqueixen entre tots.
 
I perquè érem en Musiques Tranquil.les, que si es deixen anar amb el ritme queda clar que son imparables.

  

Miro enrere i veig que hem gaudit de sis concerts de molt alta qualitat, i això em satisfà.
Cal però seguir el repte i continuar amb qualitat, quantitat i participació. Fins la tardor!

No deixis que t’ho expliquin! Cada primer dijous de mes, més que un concert.

 

DFP_IMG_5514_web12 gener 2017: Pedro Javier González Trio.
L’Aitana Colina és membre de la comunitat, ens ha enviat unes linies del que per a ella va ser el primer concert de Músiques Tranquil.les. En Daniel Ferrer també va venir a fer unes fotos.Llegir més
DFP_IMG_6685_web2 febrer 2017: Après Minuit
L’Anna Rodriguez i en Roc Font també són membres de la comunitat, llegeix que va ser a per ells el concert del mes de febrer de Músiques Tranquil.les. Atenció a les boniques fotografies d'en Daniel Ferrer. Llegir més
P1260930-001_web.jpgJudit Neddermann:
La Carmen Blanco és membre de la comunitat, i ens han deixat les seves sensacions de l'últim concert. En Daniel Ferrer i en Jolu ens ho expliquen amb les seves fotos. Llegir més
P1260930-001_web.jpg4 maig 2017: Pescaitos Flamenco Quartet
En Roc Font ens explica el que va ser per a ell el concert. En Jolu ens ho explica amb les seves fotos. Llegir més
DFP_IMG_54981 juny 2017: BGKO Barcelona Gipsy balKan Orchestra
En Roc Font i en Daniel Ferrer ens expliquen el que va ser aquella nit per a ells. Gràcies per ser altaveu de la comunitat nois! Llegir més
DFP_IMG_774621 setembre 2017: Barcelona Ethnic Band és un quintet de folk que recupera cançons tradicionals de tot el món.
Ens embarquem en un viatge trepidant per les músiques de la regió bàltica, els Balcans, Caucas Sud, Pròxim Orient, Àsia oriental, Oceania, Sudamèrica, nord d'Àfrica, oest d'Europa i Escandinàvia.
P1280843-001_low2 novembre 2017: Jaume Tugores
Mitjançant un violoncel, un saxo i una combinació de guitarres clàssiques i elèctriques, Tugores vol compartir en un concert algunes de les melodies que han fet encara més gran el cinema. Músiques que sense les imatges també formen un espectacular repertori instrumental de concert, a més de tenir el poder d'evocar les meravelloses i eternes històries per a les quals van ser creades.
P1290874-001_web14 desembre 2017: WoM
3 dones, 3 ànimes, 3 veus, 3 instruments. WoM 3 són les lletres que identifiquen un nou projecte fresc, alegre i sensual.
Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié són 3 representants de la nova i abundant generació de músics del panorama català, però a més elles són dones amb empenta, talent i una llarga i sòlida trajectòria.
P1260930-001_web.jpg11 gener 2018: Flor de Canela
A més de la influència jazzística que habita en el seu repertori, el projecte s'endinsa en sonoritats del folklore llatinoamericà i s'alimenta del vocabulari que deixen estils com pop, rumba o soul. Arranjaments de temes tradicionals i peces que cadascuna de les integrants casen amb el mestissatge que les caracteritza.
P1260930-001_web.jpg1 febrer 2018: Joan Rovira
Joan Rovira és un Festa-Autor que combina la música festiva amb la música més personal, capaç de fer ballar i emocionar durant l’hora i mitja de concert.
P1260930-001_web.jpg1 març 2018: Anita Zengeza
Anita Zengeza és una cantant i compositora de Zimbabwe que viu a Barcelona.
La seva música és una fusió de sons i colors que s'inspiren de diferents cultures y experiències personals.
P1260930-001_web.jpg5 abril 2018: Entre Orillas
Una unió entre Cuba i el flamenc. Un escenari replet de grans músics que fan evident aquest pont que uneix les dues bandes de l'atlàntic. Una proposta de qualitat, delicada, senzilla, innovadora.
P1260930-001_web.jpg3 maig 2018: Sambala
Sambala proposa un espectacle on cinc músics amb una dilatada trajectòria musical en diferents estils i generant diferents propostes creatives, s'evoquen a la música brasilera d'arrel popular reptant homenatge a aquesta cultura tan rica i influent.
P1260930-001_web.jpg6 juny 2018: Una
Instruments de corda i una veu que expliquen històries. La música és UNA i són totes les músiques. Cançons populars d’Argentina, Brasil o Veneçuela, i composicions pròpies conviuen en la diversitat de ritmes i registres sonors a través dels seus arranjaments originals.