Qui som

capcelera bn

Pots contactar-nos enviant-nos un correu a gestio@musiquestranquilles.com o través de facebook

El Cicle de Músiques Tranquil.les

Després d’onze anys organitzant concerts per a la gent, volem fer un canvi i organitzar concerts amb la gent. Per això es crea la Comunitat Músiques Tranquil.les. Tots prenem part de les decisions importants que envolta una Temporada de concerts: programació, imatge, gestió, etc. Una oportunitat per a decidir i incidir directament en les coses que ens afecten.

El Cicle de Músiques Tranquil.les és una iniciativa de la Casa de la Música de Mataró que neix l’any 2005, durant el primer trimestre de l’any diferents agents culturals programen a diversos emplaçaments de la ciutat prop de 25 concerts.

Des del seu inici el cicle ha portat a la ciutat a artistes de la talla de Lluís Llach, Raimon, Mª del Mar Bonet, Montse Cortés, Jabier Muguruza, Laura Canoura, el trio Benavent Blàvia i Bonell, Guillermo Klein amb Jorge Rossi, Pedro Javier González, Feliu Ventura, Joan Miquel Oliver, Manel, Luar na Lubre, Roger Mas o Dani Flaco. A més dels cap de cartell, la programació ha volgut presentar les propostes locals més rellevants que encaixen amb el concepte del cicle.

Es defineix com un cicle de cap estil musical concret, ni dirigit a un públic en concret, és una manera de gaudir i desconnectar. Música delicada, sense estridències, emfatitzant els instruments, lletres compromeses i seients per a escoltar la música ben còmodes.


La Casa de la Música

Les Cases de la Música són el projecte sociomusical en xarxa de Catalunya, neix el 2005 i està destinat a potenciar la música en viu en totes les seves vessants: Formació, Creació, Exhibició (concerts) i Participació ciutadana i dinamització.

El concepte de Xarxa es desenvolupa per tal de permetre l’intercanvi d’activitats, d’experiències i projectes que permetin l’evolució i la millora del projecte. Actualment hi ha 5 seus de les cases de la música a Mataró, Gironès, l’Hospitalet, Terrassa i Manresa.

Aquest model de col•laboració publicoprivada és la clau per a poder dur a terme un projecte que té vocació de servei públic amb tota una sèrie d’activitats que no tenen rendiment econòmic immediat però sí pel sector de cara al futur i que són necessàries per a fer créixer l’escena musical de país, alhora que cobreixen necessitats socials.

El projecte va ser creat a Catalunya el 2005 i ha estat motiu de reconeixement a escala europea com a projecte innovador dins el sector musical. Actualment també ha estat reproduït a Euskadi amb el mateix format.